Telefon: 0722 586 347
Tel/Fax: 021 3153700

Fosa septica ecologica BIO GTT P AURORA 1.500 - 6 LE

Fosa septica ecologica BIO GTT P AURORA 1.500 - 6 LE (Fosa septica pentru 6 persoane echivalente):

- Caracteristici dimensoinale;
- Locuitori echivalenti - 6;
- Model - BIO GTT P AURORA 1000;
- Dmin x Dmax x h/cm - 85x125x158;
- intrare mm - 110;
- iesire mm - 110;
- HI/HE/cm - 122/119.

   1. DESCRIEREA PRODUSULUI

Bazinele septice de tip IMHOFF sunt unitati de tratare primare de gen anaerob a apelor reziduale care provin din instalatii civile. Bazinele septice sunt utilizate pe scara larga in realizarea de instalatii de epurare noi sau in reconditionarea instalatiilor vechi, intrucat reprezinta sectiuni de pretatare utile pentru fluidizarea incarcaturii poluante  a agentului de scurgere.

Bazinele septice sunt construite din PE (polietilena liniara), material reciclabil integral, fiind alcatuite dintr-un bazin principal denumit bazin de fermentare si un bazin de sedimentare, care este prezent in bazinul de fermentare. Bazinele septice de tip IMHOFF asigura in  mod natural epurarea apei uzate pana la parametrii prevazuti in  normele legale, daca sunt in concordanta cu numarul de utilizatori. 

   2. DOMENII DE APLICARE

  • Locuinte particulare;
  • Nuclee rezidentiale;
  • Restaurante;
  • Scoli;
  • Pensiuni;
  • Policlinici;
  • Etc..

Fosa septica ecologica BIO GTT P AURORA 1.000 - 4 LE

   3.NORMA EUROPEANA SR EN 12566-1:2002/A1:2004

Statii mici de epurarea apelor uzate pana la 50 PTE. Partea 1: Fose septice prefabricate.

   4. INFORMATII DE BAZA PENTRU INTOCMIREA CAIETELOR DE SARCINI 

Fosa septica tip IMHOFF din PE reciclabil (polietilena liniara), este compusa din doua incaperi monobloc: sedimentatorul care trebuie sa prezinte un volum minim de 40 litri/LE si digestorul cu un volum minim de 110 litri/LE, daca nu intrevin alte norme de mediu locale, in functie de zona de amplasare.

Produsul este dotat cu un capac de inspectie necesar pentru inspectarea sedimentatorului si un capac pentru preluarea namolului, un orificiu de intrare a apelor menajere gri (influent) si unul de iesire a apelor tratate (efluent). Tubulatura de intrare si iesire este dotata cu garnituri exterioare potrivite cu dubla margine pentru garantarea unei etansari eficiente. 

   5. AVANTAJELE PRODUSULUI

·         Dimensiuni mici;

·         Inchis etans;

·         Greutate redusa;

·         Nu necesita alimentare cu energie electrica;

·         Reactie neutra la radiatiile UV;

·         Rezistenta la atacurile agentilor chimici si la coroziune;

·         Forma bazinelor prezinta avantajul unei structuri monolite solide;

·         Rezistenta mecanica si termica la temperaturi cuprinse intre -60°C si +80°C;

·         Rezistenta la coroziune 30 ani;

·         Respecta normele europene garantand un produs reciclabil 100%. 

   6. PERFORMANTE

Asiguram pentru BAZINUL SEPTIC TIP IMHOFF urmatoarele performante:

·         Indepartarea substantelor sedimentabile ~ 90%

·         Reducerea CBO5* (consum biochimic de oxygen) fata de incarcarea influentului ~ 25% 

   7. Dimensiuni:

- Caracteristici dimensoinale;
- Locuitori echivalenti - 6;
- Model - BIO GTT P AURORA 1000;
- Dmin x Dmax x h/cm - 85x125x158;
- intrare mm - 110;
- iesire mm - 110;
- HI/HE/cm - 122/119.

Fosa septica ecologica BIO GTT P AURORA 1.000 - 4 LE

   8. ALEGEREA PRODUSULUI

Bazinul septic de tip IMHOFF se alege in functie de numarul utilizatorilor.

Alegerea volumului mai mare nu compromite functionarea fosei ci dimpotriva scade frecventa vidanjarii. 

   9. PRINCIPII DE FUNCTIUNARE

Apele uzate menajere se limpezesc partial in bazinul principal de fermentare si sunt evacuate in unitati de tratare secundara (statii de epurare tip “NOROI ACTIV”, filtre percolatoare anaerobe, etc.), puturi absorbante sau drenuri, iar namolul depus la fundul fosei fermenteaza timp indelungat, pana la mineralizare, prin actiunea organismelor vii fiind indepartat dupa un interval prin vidanjare. 

Deversare in teren (prin drenuri, puturi absorbante) sau in canalizarea publica se va face cu respectarea legislatiei si a cerintelor de mediu locale! 

Avantajul acestei solutii consta si in faptul ca volumul deseurilor care se vidanjeaza este foarte mic comparative cu volumul corespunzator  al depozitului sedimentar, deoarece acesta, prin actiunea bacteriilor anaerobe se mineralizeaza si pierde din continutul de apa (peste 95%). 

   10. TEHNICA APLICATA

Apele reziduale menajere (formate din ape reziduale negre provenite de la bai si/sau ape reziduale gri provenite de la bucatarii, masini de spalat), intra in fosa septica si se deverseaza in bazinul de sedimentare. In aceasta zona, prin diferenta de greutate specifica, incepe un proces de separare a apelor reziduale menajere in ape uleioase si lichide dense.

Lichidele dense (mai grele), prin gravitatie se precipita prin fanta ajungand in bazinul de fermentare.

Aici printr-un proces de fermentatie anaeroba (epurare prin oxigenarea substantelor organice), se produce o separare a namolului poluant de pe fundul bazinului de descompunere si lichidul nepoluant (mai usor), datorita diferentei de greutate specifica urca spre iesire.

Apele provenite de la bucatarii si de la masinile de spalat au o concentratie ridicata de grasimi. Aceste particule de grasimi fiind mai usoare plutesc la suprafata si stau la nivelul superior al bazinului de sedimentare. Printr-o lenta si continua circulatie interioara se realizeaza ulterior un process de separare in doua elemente: lichide si namol usor pe baza de grasimi. In timp, namolul usor pe baza de grasimi se compacteaza unitar si pluteste in zona de sedimentare. Materiile organice prezente in namolurile depuse in zona de descompunere si in cele din stratul plutitor sunt descompuse de bacterii, proces anaerob, fiind transformate in apa si biogaz. Biogazul care se produce prin actiunea de descompunere trebuie indepartat printr-un tub intr-o zona in care sa nu deranjeze locuitorii din cladirile apropiate.

Bazinul septic ofera un randament ridicat, tot timpul, cat stratul plutitor de namol usor pe baza de grasimi, prezent in bazinul de sedimentare si namolul depus pe fundul bazinului de descompunere permit o libera circulatie a lichidelor. Atunci cand stratul plutitor de namol pe baza de grasimi si namolul depus pe fundul bazinului de descompunere, nu permit libera ciculatie a lichidelor trebuie executata operatiunea de vidanjare. 

Vidanjarea nu se face mai devreme de 18 luni de folosire, daca se respecta numarul de utilizatori in exploatare casnica. 

Procesul de epurare se obtine numai cu bazinele de sedimentare si de fermentare pline! 

ODATA VIDANJAT BAZINUL SEPTIC TREBUIE UMPLUT CU APA IMEDIAT. 

   11. NORME DE INSTALARE

Fosa septica ecologica BIO GTT P AURORA 1.000 - 4 LE

Amplasementul bazinului septic trebuie sa corespunda urmatoarelor cerinte si conditii:

  • Sa se asigure pe cat posibil curgerea apei prin gravitatie in toate compartimentele fosei septice;
  • Sa fie asezat in exteriorul imobilelor la o departare de cel putin un metru de fundatie si la nu mai putin de 10 metri de orice put sau bazin de apa potabila;
  • Sa se asigure accesul usor pentru vidanjare;
  • Solul trebuie sa prezinte un factor de permeabilitate la apa corespunzator (nisipos), pentru a servi drept receptor al apelor epurate;
  • Se recomanda efectuarea unor evaluari a coeficientului de permeabilitate la apa a solului, cunoscut sub numele de test de percolare;
  • Se recomanda construirea de ziduri de protectie pentru zonele cu risc de inundatie.

Deversare in teren (prin drenuri) sau in canalizarea publica se va face cu respectarea legislatiei si a cerintelor de mediu locale!

   12. INGROPAREA FARA STRUCTURA DE PROTECTIE (1) 

Bazinul septic trebuie sa fie integral ingropat in pamant, fiind prevazut cu un tub de ventilare adecvat pentru evitarea mirosurilor urate si de asemenea trebuie sa se asigure accesul pentru vidanjare si inspectie periodica. 

Pentru ingroparea bazinului trebuie sapata o groapa cu dimensiunile mai mari cu 30 cm fata de cele ale bazinului. 

Baza gropii trebuie realizata plana si rezistenta pentru a putea suporta sarcina produsa de bazinul plin, printr-un start de nisp de 10 ÷ 15 cm compactat, care asigura o asezare stabile a bazinului. 

Trebuie evitat contactul cu suprafete aspre, iar baza sapaturii va trebui sa permita drenarea perfecta pentru a se evita stagnarea/baltirea apei si acumularea acesteia. 

Inainte de instalarea bazinului septic in groapa, trebuie stabilite punctele de localizare a stuturilor de alimenatre si de evacuare. 

Ingroparea bazinului septic in pamant, trebuie executata dup ace acesta va fi umplut cu apa pana la jumatatea volumului maxim, pentru a se evita deformarea produsului, permitand echilibrarea presiunilor protejand astfel racordurile in caz de tasare a solului. 

Nivelul umplerii cu pamant pana la nivelul tevii de evacuare nu trebuie sa depaseasca nivelul de umplere al bazinului cu apa. 

Operatiune de umplere: se foloseste pamant provenit din sapaturi, verificandu-se sa nu contina pietre sau margini ascutite, trebuie executat in stature de cca. 30 cm odata, compactandu-se. In timpul umplerii gropii, bazinul este umplut simultan cu apa, verificandu-se constant pozitionarea si localizarea bazinului. 

Umplerea partii superioare a gropii se va face cu nisp nereciclat, completand ultima faza a gropii cu pamant vegetal, avand grija sa nu se depaseasca adancimea maxima de 30 cm a umpluturii care se pune peste bazinul septic. 

Daca malurile gropii se surpa usor, se va turna un strat de beton de cel putin 15 cm grosime. In cazul circulatiei pietonale sau a circulatiei autoturismelor, umplerea superioara trebuie executate dupa instructiunile unui technician specializat in acest sens. 

   13. INGROPAREA CU STRUCTURA DE PROTECTIE (2)

In cazul in care fosa septica este instalata in zone cu terenuri mlastinoase, terenuri instabile (care prezinta alunecari) sau cand panza freatica este aproape de fundul gropii, existand posibilitatea de a fi inundata, produsul trebuie protejat cu o structura monolita din beton. 

Indiferant de Solutia aleasa 1 sau 2, odata introdus bazinul in groapa, poate fi acoperit cu conditia sa fie asigurat accesul pentru vidanjare si accesul la racordul pentru evacuarea biogazului. 

   14. EVACUAREA APEI TRATATE

Lichidul tratat poate fi deversat in unitati de tratare secundara (statii de epurare tip “NOROI ACTIV”, filtre percolatoare anaerobe, etc.) sau in sol prin puturi absorbante sau drenuri.

Lichidul tratat poate fi deversat in sol (cu respectarea legislatiei romane si a cerintelor de mediu locale) printr-un sistem de infiltrare in teren. Acesta reprezinta cea de a doua faza de epurare a apelor reziduale. Epuarea reziduurilor in sol are loc in timpul filtrarii substantelor lichide in teren, aici incepe un proces de descompunere biologica a substantelor organice solubile in apa. Descompunerea se realizeaza in stratul aflat sub suprafata de deversare a apelor tratate. Aceasta descompunere se face pana la compusi minerali, acestia fiind constituent normai ai pamantului. Un rol essential in acest process il joaca bacteriile care descompun reziduurile prin valorificarea oxigenului din aerul care se acumuleaza in asa numitele nise de oxygen din sol apele tratate deversate se scurg pe rand prin diverse straturi ale solului, pentru a patrunde in faza finala a procesului de epurare in apele freatice ale solului deja sub forma de elemente curate. 

   15. RECOMANDARI 

La racordarea si utilizarea bazinului septic tip IMHOFF trebuie tinut cont de cateva reguli pentru a obtine o exploatare eficienta:

  • Apele pluvial nu trebuie canalizate spre bazninul septic si nici drenurile cladirilor;
  • Se recomanda ca inainte de intrarea apelor uzate in bazinul septic, acestea trebuie sa-si “rupa presiunea” trecand printr-un camin vizitabil;
  • In locuintele in care se foloseste intens bucataria trebuie instalat un degresator (separator de grasimi);
  • Vidanjarea sa nu fie totala, respectiv sa mai ramana aproximativ 10% din namolul poluant, acesta urmand sa asigure reinceperea rapida a procesului de digestie;
  • Bazinul septic nu necesita intretinere si nu trebuie folositi dezinfectanti, solutii de soda sau alte solutii chimice;
  • In bazinul septic nu trebuie sa aiba acces impuritati care nu sufera biodegradari (ex: servetele, resturi de tigari, carpe, mijloace de igiena personala, etc.). Ele pot cauza infundarea tevilor si in consecinta functionarea necorespunzatoare a sistemului de epurare;
  • Bazinele septice sunt unitati de tratamente primare, din acest motiv, rar se utilizeaza singure ele fiind asociate de obicei cu tratamente secundare. PUNEREA IN FUNCTIUNE 

Pentru a accelera punerea in functiune a bazinului septic tip IMHOFF este recomandabila introducerea in bazin a dozei de bioactivator . Pulberea se amesteca cu apa calduta preparand o solutie de 10%; dupa 30 minute se poate introduce in bazin sau se poate deversa in canalizare. 

Bioactivatorul este un amestec de bacteria si enzime special conceput pentru accelerarea formarii bacteriilor, necesare procesului de epurare biologica apelor uzate. 

   16. INTRETINERE 

Pentru a se pastra fosa in stare de buna functionare este necesara intretinerea corecta acesteia.

Este necesar a se proceda la inspectii regulate pentru verificarea momentului cand trebuie sa aiba loc vidanjarea, pentru a verifica ca piesele de intrare si iesire nu sunt colmatate. Programati operatiunea de curatare a fosei cu ajutorul unei firme de specialitate. Semnele care indica necesitatea vidanjarii sunt unele mirosuri grele deranjante.

Nu este necesara golirea completa a fosei, fiind de preferat lasarea unei mici cantitati de namol pe fundul rezervorului pentru a ajuta la reînceperea procesului de epurare.

Reumpleti produsul cu apa dupa vidanjare.

Nu folositi produse chimice non biodegradabile în cantitati care ar putea dauna procesului biologic de digestie.

7 motive pentru a alege produsele noastre:

- usoare si rezistente;
- ecologice si reciclabile;
- rezistente la variatii de temperatura;
- rezistente la agentii atmosferici, acizi, coroziuni si imuni la mucegai si licheni;
- usor de instalat;
- usor de mutat;
- economice.

   Pret: 2.100 Lei
- pentru un pret final actualizat va rugam sa ne contactati.

Cod produs: 000235

Cod part: P004

Preturile sunt valabile pana pe data de 30.09.2019 dupa care se vor reactualiza.

Fose Arges Pitesti Str. Unirii, Nr 13 110013 0766 245541; 0722 586347