Telefon: 0722 586 347
Tel/Fax: 021 3153700

Fosa septica

Fosa septica - avantaje si sfaturi de intretinere

 

Fosa septica este o statie pentru epurarea apelor uzate din gospodarie, in zonele unde nu exista canalizare. Fosele depoziteaza si au rolul de a trata deseurile menajere inainte ca ele sa fie iar eliberate in natura.

In momentul in care vreti sa cumparati sistemul acesta propriu de gestionare pentur deseurile din casa trebuie sa tineti in primul rand cont de intervalul de vidanjare. Cu cat este mai mare cu atat se va face si vidanjarea mari rar. Criteriul urmator este pretul care va fi legat de volumul pe care il are produsul. Este important sa fiti atenti la raportul cost pe litru si sa vedeti daca tot pretul include transportul, accesoriile si montajul. La categoria accesorii se include prelungirile de guri de vidanjare, capacele, tunelele percolare si tubulatura de dren.

Pentur a monta o fosa septica nu aveti nevoie de avize. Este important doar sa va aveti fosa septica prevazuta in proiect atunci cand va construiti casa si sa aveti sistem de colectare si epurare.

O fosa ecologica va garanta impermeabilitatea si va impiedica transferul apei in mediu protejand totodata panza freatica. Fosa septica de beton poate sa crape mai usor si va infesta apa din puturile existenta in zona.

Pentru montarea fosei septice ecologice in propria curte va trebui sa sapati o groapa in care sa fie introdusa si sa racordati teava de canalizare existenta in casa la fosa septica. Ulterior este bine sa construiti un camp de drenaj al apei tratate care iese din fosa. Pentru asta va trebui sa mai sapati inca 2 sau 3 santuri paralele unde va trebui sa montati teava pentru canalizare perforata conectata cu ajutorul unui teu la fosa septica. Atunci cand solul este permeabil va trebuie doar intre 2 si 5 m de teava pentru fiecare persoana, daca nu aveti teren permeabil va fi necesar sa folositi 7-8 m de teava pentru fiecare persoana.

Apa care iese din casa nu se poate evacua in rauri. Apele existente in gospodarie si care se trateaza in interiorul foselor ecologice trebuie sa ajunga in sol prin campul special de drenaj. De acolo apa va mai fi tratata o data de sistemul natural existent in pamant. Pentru  a deversa apa in rau trebuie sa fie montata o instalatie de epurare dupa fosa care sa respecte standardul NTPA001.

Tevile pentru canalizare racordate la fosa si cele care parasesc campul de drenaj vor avea o panta de 2%.

 

Fose Arges Pitesti Str. Unirii, Nr 13 110013 0766 245541; 0722 586347