Telefon: 0722 586 347
Tel/Fax: 021 3153700

Drenaj fosa

Drenaj fosa septica - sfaturi utile

Apa este o sursa importanta a planetei care mentine in stare buna activitatile vitale ale organismului. Din nefericire fara apa tot ce este acum viu pe pamant va muri. Este important sa folosim cele mai bune solutii pentru a trata apa uzata care rezulta din gospodarie. Una dintre aceste metode este fosa septica si sistemul de drenaj care vine la pachet cu ea.

Sistemul de purificare a apei cu ajutorul fosei septice are loc in 2 pasi. In primul rand are loc fermentarea anaeroba cand sunt separate si decantate solidele alaturi de evacuarea gazelor produse in urma acestui proces prin conducte de aerisire care sunt montate in fosa. Pasul doi implica tratarea, filtrarea si evacuarea apei reziduale cu ajutorul unor solutii care vor tine cont de adancimea apei subternae, de natura solului si de caracteristicile pe care le are relieful in zona pentru amplasament.

Una dintre cele mai simple metode prin care poate fi eliminata apa tratata in fosele ecologice sunt campurile drenate sau tunelele de percolare. Daca apa respecta toate standardele sanitare atunci deversarea nu are efect daunator asupra mediului. De asemenea, pot sa existe probleme cu vecinii care pot sa fie mai reticenti in ceea ce priveste calitatea apei deversate. Prin urmare este ideal ca tuburile de dren sa fie puse pe teren si dispuse de asa natura incat sa nu ii dernajeze pe vecini.

Tinand cont de dimensiunile si structura terenului detinut aveti mai multe solutii foarte bune de amenajare a campurilor de drenaj. Daca aveti santuri sau rape spre capatul terenului veti putea adopta mai multe solutii si este recomandat sa va sfatuiti cu specialistii pentru a alege cele mai bune sisteme.

Amenajand astfel de sisteme apa uzata va trece prin fosa si ulterior va fi evacuata spre campul pentur drenaj unde sunt montate tuburile de dren si preaplinul se va scurge rapid in sant. Este foarte important si faptul ca tuburile de dren care se afla deasupra panzei freatice si sub adancimea de inghet sa fie puse corespunzator.

Filtrele de dren se pot face din pietris sau din caramizi cu goluri si inele din beton, beton monolit si uneori chiar din anvelope de masina. Fundul unei astfel de constructii nu se va betona ci va trebui sa fie acoprit cu straturi de 30 40 cm de piatra sparta sau cu pietris de dimensiuni mari.

Fose Arges Pitesti Str. Unirii, Nr 13 110013 0766 245541; 0722 586347