Telefon: 0722 586 347
Tel/Fax: 021 3153700

Fosa ecologica

Fosa ecologica - avantaje

 

Fosa ecologica este o solutie perfecta pentru gestionarea apei uzate din casa in momentul in care nu aveti posibilitatea de a va racorda la un sistem public de canalziare. Montajul fosei septice realizat corect si intretinerea corespunzatoare, determina o scadere considerabila a cheltuielilor de mentenanta sau de vidanjare. De aceea este extrem de important sa realizati instalarea in conformitate cu bunele practice.

Montajul unei fose septice are rolul de a influenta inclusiv durata sa de viata dar si functionarea sa. Terenul pe care se realizeaza nu trebuie sa fie abrupt sau sa aiba capacitatea redusa. In plus, locatia trebuie sa fie stabila.

Primul pas pentru montarea unei fose septice este sa faceti o groapa cu diametrul si adancimea de 1.5 m care sa fie cu 40 cm mai mare comparativ cu dimensiunile fosei. O puteti face mecanizat sau cu ajutorul utilajelor si prin sapare manuala. Baza gropii trebuie sa fie rezistenta si plana pentru ca fosa sa poata sta dreapta. In cazul in care aveti probleme cu solul si considerati ca exista posibilitatea ca fundul sa se surpe pe undeva ar trebui sa inlocuiti stratul de nisip cu placi de beton de 10 cm.  turnarea betonului este importanta pentru a se obtine rezistenta buna a solului.

De asemenea, o problema care poate aparea este legata de panza freatica. Daca exista infiltratii in locurile de montaj ale fosei septice ecologice groapa va trebui sa fie izolata. Daca terenul este instabil, este recomandat sa ridicati un camin facut din beton armat, cu rol de protectie mecanica dar care poate impiedica infiltratiile existente in jurul fosei ecologice.

Dupa ce sunt create conditiile optime pentru montaj, fosele septice ecologice se vor aseza pe fundul gropii. Pentur a verifica daca groapa este orizontala se poate folosi o nivela cu bule de aer. Ulterior se umple rezervorul cu apa pana la jumatate. In paralel puneti pamant pe langa fosa si tasati-l bine. Aveti grija sa nu existe mozol si pietre pentru ca peretii vor suferi tensiuni suplimentare.

 

Fose Arges Pitesti Str. Unirii, Nr 13 110013 0766 245541; 0722 586347