Telefon: 0722 586 347
Tel/Fax: 021 3153700

Fose ecologice Bucuresti

Fose ecologice Bucuresti

 

In general fosele septice ecologice sunt montate in zonele unde reteaua de canalizare nu functioneaza. Acest sistem elimina materialele solide existente in apa si o filtreaza inainte ca apa sa ajunga in pamant si implicit in panza freatica.

Fosele septice sunt construite pentru a functiona astfel incat bioactivatorii sa se poata descompune sau sa distruga tot ce se afla in fosa. Din acest punct, apa murdara va fi distribuita in pamant acolo unde va primi tratamentul final din natura. De aici pa va reintra in circuitul sau natural.

Toate sistemele de fose sunt destinate anumitor sarcini si respecta anumite criterii. Astfel un criteriu foarte important in momentul in care se alege o fosa septica ecologica poate fi cantitatea de apa ce care o vom utiliza zilnic. Consumul se determina in functie de numarul de persoane din casa sau poate fi determinat de modul de utilizare a locuintei sau de numarul de camere.

Un alt criteriu la fel de important este solul in care apa va fi drenata. Acest lucru poate sa se determine astfel. Daca faceti un test de precolare veti determina tipul de sol.

Fosele ecologice sunt construite pentru a functiona impreuna cu un camp de drenaj. In aceasta zona apa se dreneaza in sol.

Tot sistemul fosei poarta denumirea de fosa septica si rezervorul reprezinta o componenta a acestui sistem. Volumul fosei difera si cea mai folosita fosa este cea de 1000 de litri. O singura persoana poate sa foloseasca pana la 200 de litri de apa in fiecare zi, iar apa este cea care va umplre fosa septica, motiv pentru care dimensiunile acesteia vor fi stabilite in functie de numarul de persoane care locuiesc in casa.

Fosele septice au un volum mare si sunt impermeabile. Sunt realizate din plastic, din fibra de sticla si din alte materiale. Acestea se ingroapa in pamant la o anumita distanta fata de casa sau fata de fantana si este importan sa se evite trecerea cu masina pe deasupra fosei.

Intre casa si fosa septica va trece teava de canalizare cu o panta de 1-2% pentru a putea permite apei sa curga gravitational. In momentul in care se iese din fosa septica ecologica va fi conectat campul de drenaj. La interior toata materia organiza solida se va sedimenta undeva in partea de jos, loc in care este descompusa de bacteriile care sunt produse de bioactivatori.

Atunci cand fosa septica functioneaza corespunzator, bioactivatorii sunt mereu ocupati. Fosele pot elimina pana la 90% din materia solida existenta in apa.

O fosa septica primeste apa din casa, separa lichidele de solide, descompune solidele, trimite apa tratata spre campul de drenaj. In cazul in care fosa septica nu functioneaza apa nu se va mai drena in sol si va refula in casa. Particulele solide pot sa ajunga in locul de drenaj si vor infunda scurgerea.

 

 

Fose Arges Pitesti Str. Unirii, Nr 13 110013 0766 245541; 0722 586347