Telefon: 0722 586 347
Tel/Fax: 021 3153700

Bacterii fosa septica

Bacterii fosa septica - sfaturi utile

 

Sunt multe fose ecologice care se defecteaza pentru ca sunt folosite incorect si genereaza aparitia bolilor, din cauza bacteriilor care se aduna in apa contaminata. Cel mai important motiv pentru care ele se deterioreaza este blocajul la nivelul sistemului septic care pastreaza deseurile in stare lichida si care impiedica filtrarea in mod corespunzator. Blocajul permite deseurilor sa ajunga din nou la suprafata si sa se amestece cu apa in stare cat mai curata.

Din fericire sunt mai multi pasi care pot sa fie urmati pentru a mentine fosa ecologica functionala pentru cat mai mult timp dar si pentru a impiedica bacteriile sa intre in sursele de apa.

Folositi filtre suplimentare pentru masinile de spalat

Mizeria care se elimina de la masinile de spalat poate genera un blocaj in scurgerea foselor ecologice. Sunt unele masini de spalat cu filtre incorporate care colecteaza doar un foarte mic procent din contamintantii existenti in deseuri. O mare parte din resturile ramase in urma spalarii contin si materiale sintetice cum sunt nailonul si poliesterul ele ajungand in scurgerea pe care pot sa o infunde.

Puteti preveni neplacerile utilizand un filtru in plus, care poate fi atasat la furtunul pentru descarcarea masinii de spalati.

Nu folositi foarte multa apa

Daca spalati o cantitate mai mare de rufe regulat lucrul acesta va cauza in timp inundarea fosei ecologice. Sistemul septic nu proceseaza volume mari de apa si atunci cand fosa se inunda este foarte posibil ca deseurile sa se elimine si sa ajunga in scurgere.

Ca si masura de prevenire este recomandat sa limitati numarul spalarilor si sa lasati sa treaca mai mult timp intre ciclurile de suprafata. De asemenea este foarte posibil ca apa sa inunde fosa septica.

Dedurizatoarele au rolul de a elimina foarte multa apa necontaminta si nu este nevoie sa mai fie filtrata in sistem. Lucrul acesta poate fi asigurat de un dedurizator care nu utilizeaza foarte multa apa.

Pentru a impiedica iesirea deseurilor din rezervor trebuie sa drenati sistemul periodic. Va recomandam sa inspectati fosa septica si sa realizati procedura in fiecare an.

Este bine sa folositi filtre care se pun in rezervor si care vor impiedica deseurile solide sa intre in scurgere. Toate substantele chimice omoara o cantitate aproape nesemnificativa de bcaterii si folosirea in exces a produselor pentru curatare de uz casnic poate produce dezechilibre in rezervor si chiar defectarea fosei septice.

 

Fose Arges Pitesti Str. Unirii, Nr 13 110013 0766 245541; 0722 586347